Je fietst regelmatig of je bent zelfs behoorlijk fanatiek. De ambitie is om eens tochten boven de 100 km te gaan fietsen. Niet alleen verder maar ook nog harder kunnen fietsen is natuurlijk ook een mooie uitdaging. Na het 100+ km schema gevolgd te hebben ga je tochten van 150 tot 180 km niet meer uit de weg.
Train jezelf superfit
Met het volgen van het 100+ km schema gaat je voorbereiding van start voor jouw wielerdoel; 150 – 180 km tochten rijden waarvan je geniet en na afloop snel van herstelt.
Met het ‘Mijn koers’ online programma ga je inzicht krijgen in de basiskennis van het wielrennen. Waarom vetten verbranden op de fiets zo belangrijk is en dat de juiste arbeid/rustverhouding in jouw trainingen moet zitten. Zo blijft fietsen leuk. Sterker nog, je voelt je fitter op én naast de fiets. Daarnaast leer je waarom ademhalingsoefeningen niet alleen je prestaties verbeteren op de fiets maar ook je diepe slaap bevorderd. Hierdoor worden de uitdagende fietsroutes die de Limburgse heuvels en Belgische Ardennen hebben nóg interessanter. Maar gewoon door de polder je fietsmaten eens onverwachts verbazen is natuurlijk ook leuk!
Geschikt voor iedere fietser
Of je nu 1 of meerdere fietsseizoenen erop hebt zitten maakt niet uit, je kan starten met het 100 + km schema. Waarom? Omdat ieder schema persoonlijk gemaakt wordt aan de hand van jouw eigen omslagpunt! De verschillende trainingsvormen voer je uit in de voor jou berekende hartslagzones. Hierdoor train jij zo optimaal mogelijk.
Wat is het omslagpunt?
Het omslagpunt (of anaerobe drempel, of AT-punt, of drempel met lactaatwaarden boven 4 mmoll/l) is de hartslag waarbij je lichaam meer melkzuur aanmaakt dan dat je lichaam als brandstof gebruikt. Je voelt dat tijdens het fietsen door ‘zware’ bovenbenen: je fietst in het ‘rood’.*
Jouw omslagpunt wordt berekend aan de hand van een inspanningstest waar je iedere minuut een zwaardere belasting krijgt opgelegd. Aan de hand van hartslag of ademgas analyse wordt je inspanning gevolgd en het bereiken van je omslagpunt wordt feilloos waargenomen.
Belangrijk is dat je recent(dus niet van vorig jaar of zelfs verder terug) het omslagpunt hebt laten bepalen of gaat doen. Jouw omslagpunt laten bepalen kan bij één van de vele Sport Medisch Advies bureaus(SMA) bij jouw in de buurt. Deze inspanningstest wordt door 95% van alle zorgverzekeraars vergoed.
Gegarandeerd resultaat
In het programma Mijn koers krijg je uitleg over de uitvoering van jouw trainingen en wáárom de verschillende trainingsvormen zo belangrijk voor je zijn.
Je legt de basis door in het zadel te zitten en te wennen aan 100 rpm (rpm=beenomwentelingen per minuut). Met iedere dag één ademhalingsoefening en het gevarieerde schema te volgen bereik je jouw maximale arbeid/rustverhouding. Dit is dé manier om je fietsconditie te laten groeien.
Ingrediënten: rustig ademen, slim trainen, vogels kijken, snoeihard fietsen en keihard rusten.
Bijkomende voordelen zijn dat je dieper slaapt, energieker opstaat en je fitter voelt zowel op als naast de fiets.
Mijn koers; 100 km + pakket
Het trainingsprogramma geeft je alles wat je nodig hebt om in topvorm te komen. Dit is wat je krijgt:
- 100+ km schema wat, hoe en hoeveel je moet trainen
- 100 dagen online begeleiding met inzichten over training, vetten en suikers, hartslagzones, en praktische ademhalingsoefeningen
- Een prachtig boek vol kennis, foto’s en anekdotes: KOPWERK Twv. €25,-
De prijs van het 100 dagen online trainingsprogramma is € 147,-
Jouw trainer, Aart Vierhouten

Je fietsprogramma is samengesteld door mij, Aart Vierhouten. Ik was 14 jaar profrenner, 3 jaar bondscoach bij de KNWU en nog steeds actief als trainer en personal coach.
Als trainer en coach legde ik destijds de basis voor jonge renners en huidige profs zoals Wout Poels en Tom Dumoulin, Dylan van Baarle en Mike Teunissen.
Na een carrière van 14 jaar heb ik geleerd dat wie uitsluitend op wilskracht rijdt, zichzelf langzaam maar zeker sloopt. De kunst is om naar je lichaam te luisteren. Je hartslag en je ademhaling zijn daarbij bepalende factoren. Om mij heen zie ik dat de meeste recreatiefietsers en zelfs topamateurs niet weten hoe je deze twee zaken optimaal kan trainen. Mede hierdoor heb ik samen met ademspecialist Koen de Jong het boek KOPWERK geschreven. De kennis uit KOPWERK vormt in combinatie met de trainingsprogramma’s uit Mijn Koers de basis voor enorm veel fietsplezier!
Sportieve groet,
Aart Vierhouten